
Alt Üst Elmalı Kek (Az Malzemeli Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Alt Üst Elmalı Kek (Az Malzemeli Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Birinci elmayı 4e bölüp hilal şeklinde ince ince dilimliyoruz.
- İkinci elmanın ortasından 2 ince yuvarlak elim kesiyoruz ortaya koymak için.Kalan kısımları yine hilal şeklinde doğruyoruz.
- Elma dilimlerini tarçın ile karışmıyoruz.
- Tereyağı sürdüğümüz kalıbın içime tek tek dilimleri koyup üzerine de yuvarlak dilimi koyuyoruz ve kek hamurunu hazırlıyoruz.
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri 2/3 dakika köpürene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edip 1-2 tur çeviriyoruz.
- Un ve kabartma tozunu eleyip 1-2 tür spatula ile alttan üste çeviriyoruz.
- Kek hamurunu kalıba döküp yine altta yaptığımız gibi elma dilimlerini tek tek sıralayıp sonra ortaya yuvarlak dilimi koyuyoruz.
- 175 derecede öncede ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz. Kürdan testi yapmayı unutmayalım.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip afiyet yiyelim ????.