
Altı Çıtır Patatesli Omlet Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı kadar rende kaşar
- Tuz karabiber kimyon zerdeçal pulbiber
- 3 yumurta
- Maydanoz (Bende kuru maydanoz)
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 dilim ezine peynir
Altı Çıtır Patatesli Omlet Tanımı Yapılışı
- Bir patates rendelenir kaşar rendesi ve baharatlarla altı yüksek ateşte zeytinyağı eklenmiş tavaya alınır.
- Harlı ateşte 2 dk kavrulur.
- Sonra ateşi kısıp patates tavaya yayılır ve üstüne tuz ve maydanoz eklenmiş çırpılmış yumurta eklenir
- Üstüne de beyaz peynir parçalanıp koyulur. 10 dk metot adap pişirilir.
- Altı spatulayla kaldırılıp bakılır patates kısmı güzelce kızarınca ikiye katlanıp kahvaltıda servis edilir.
- Kahvaltılar için değişik bir alternatif uzun yazdım üzere oldu fakat çok pratik ve lezzetli. Bengi kurtcebenin hoş yumurta tanımlarından biri daha
.