Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Altıncı Hastalık Roseola İnfantum hakkında bilgi

Altıncı Hastalık Roseola İnfantum hakkında bilgi
0
81

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Altıncı Hastalık Roseola İnfantum

Anne babaların altıncı hastalık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virusun yol actığı dokuntulu bir hastalıktır

Ateş nedeniyle hastaneye goturulen bebeklerde sık gorulen bir enfeksiyondur En sık 618 aylar arasında, bazen diş cıkarma ile birlikte gorulur

Once, bebekte 40 dereceye varabilen bir ateş gorulur( Diş cıkarma tek başına asla bu kadar yuksek ateş yapmaz ) Ateşin bu kadar yuksek olması, anne babayı endişelendirir Bu endişe oldukca haklıdır, cunku ateşe hassas bebeklerde ateşli havaleler gorulebilir Ateş duşurucu alınca, bebeğin biraz daha keyifli olduğu gorulur Bu yuksek ateşli donem, 34 gun surebilir Bu sırada bebekte yapılan muayenede, tanı koydurucu belirgin bir bulgu saptanmaz

Ateşli donemin ardından, aniden ateş kaybolur ve ozellikle govde, boyun ve kollarda soluk kırmızı dokuntu ortaya cıkar İşte artık ateşin nedeni ve hastalığının adı belli olmuştur Bağışıklık sistemi normal olan cocuklarda, herhangi bir komplikasyona yol acmaz

Similar threads

Altıncı Hastalık Roseola İnfantum Anne babaların altıncı rahatsızlık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virüsün yol açtığı döküntülü bir hastalıktır Alev sebebiyle hastaneye götürülen bebeklerde sık görülen bir enfeksiyondur En sık 618 aylar aralarında, bazen diş sonuç ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
306
Roseola üç ay- altı yaş arasındaki çocukları etkileyen çok yaygın hafif viral hastalıklardan biridir. Bir kaç saat ile üç beş gün sürebilen yüksek ateş ve sonrasında kırmızı deri döküntüleri ile seyreder. Döküntü, bazen kızamık veya kızamıkçık ile karışabilir. Rozeola da en büyük risk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Bebekler ya da cok kucuk cocuklarda yuksek ateş dışında herhangi bir belirti vermeden devam eden ve ateşin duşmesiyle ya da sonrasında kızamıkcık benzeri bir dokuntunun ortaya cıkmasıyla beliren akut bir virus enfeksiyonudur Hastalık en sık ilkbahar ve sonbaharda ortaya cıkar Kucuk lokal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Çocuğumun karnında sivilceli, pembemsi kırmızı bir döküntü var, altıncı hastalıkolabilir mi? Çocuğunuzda yakın zamanda yüksek ateş varsa ve ateş düştükten sonra sivilceli, kabarık veya düz, pembe döküntü varsa,roseola infantum veya altıncı hastalık olarak da adlandırılan roseola enfeksiyonu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Altıncı hastalık nedir? Altıncı hastalık, daha çok bebekleri ve küçük çocukları etkileyen yaygın bir viral enfeksiyondur. Genellikle birkaç gün boyunca devam eden ateş ve bu ateşi takip eden kırmızı döküntülere neden olur. Döküntüler korkutucu bir görüntüye neden olsa da, roseola hafif olma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt