Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ambalaj Ve Paketleme Sektöründe Sürdürülebilir Ve Eko-Tasarım Çözümleri

Ambalaj Ve Paketleme Sektöründe Sürdürülebilir Ve Eko-Tasarım Çözümleri
0
448

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Son yıllarda, gündeme getirilen en popüler ve en evrensel konulardan biri, gelecek nesillerin şu anki zevkle benzer hayat standartlarını ve hayat olanaklarını yaşamalarını sağlayacak sürdürülebilir kalkınma konusudur Ayrıca ulus kuruluşları ayrıca de özel firmalar, tedarik zincirleri her tarafında gerçek veya potansiyel atık kaynaklarını saptamak ve eksilmek için mevcut süreçlerini ölçmek adına gelişen bir zorlama altındadır Ambalajlar ürünlerin korunması, dağıtılması ve etiketlenmesinde ayrılmaz bir rol oynamakla birlikte, onun bitmiş bulunması ve önemi onu en ağır kaynak atıklarından biri haline getirmektedir İleri zincirleme süreçlerinde ambalaja olan güven ne kadar büyük olursa, başvuru formu ömrü sonundaki işlemler ve prosedürler üzerindeki etkisi de artmaktadır
Geleneksel ambalajlama çözümleri, uzun vadede sürdürülemez olan çevresel etkilere sahiptir Bu etkiler arasında imalat, nakliye ve kullanımdan kaynaklanan yenilenemez kaynakların tüketilmesi, sera gazı emisyonları (GHG) ve katı atık üretimi de dahil olmak üzere, ömrünü tamamlayan ambalaj yönetiminin ve elden sonuç işleminin önemi vurgulanmaktadır Sanayi ve araştırmacılar, en kritik zorluklardan biri olarak daha sürdürülebilir paketleme çözümlerinin tasarımını ve uygulamasını saptama etmişlerdir Çoğu çalışma ergonomik, etkili ve verimli nakliye ve taşıma operasyonlarını sağlamak ve çalışma döngüsü faaliyetlerinin ve ömrünü tamamlamış ürünlerin toplam masraflarını eksilmek için ambalaj şekli ve malzemesine odaklanmaktadır
Gıdaların satın alma ve tüketim davranışlarının gelişimi zaruri olarak taze gıda ambalajından atık ve çöp üretimini artırmıştır Özellikle lokanta, yemek yemek yenebilecek derhal her mekan ve eve götürülen yemekler için gelişen istek, birincil ve ikincil paketlerin atılması nedeniyle atıklarda endişe verici bir artışa neden olmuştur Yiyecek ikram zinciri (FCC) öncelikli olarak tek kullanımlık ambalajlamaya dayanır Yemek Yemek catering zinciri, herif başına düşük satış hacmi ve zincir baştan başa paketleme, depolama ve dağıtım faaliyetlerinden sorumluluk sahibi fazla dağıtılmış ortaklarla karakterizedir Keza restoranlar, kantinler ve barlar gibi talep noktaları daha çeşitli ve dağınıktır Bu sistemlerin karmaşıklığı ve ağ kısıtlamaları, tekrar kullanılabilir ambalaj çözümlerinin zıt akışının gelişimini ve yönetimini doğal olarak daha zor ışık halkası getirir, fakat bu daha ileri incelemeler için uygun bir çözüm tasarlanabilirdir
Ambalaj ve ambalajlama sektöründeki bilincin geliştirilmesindeki gaye, sürdürülebilir ve verimli bir yankıtasarım çözümü temin etmek nedeniyle bir gıda ambalajı ve gıda dağılma şebekesinin entegre tasarımı için orijinal ve genel bir kavramsal çerçeve sunmaktır Bir paketleme sisteminin ve miktar zinciri ağının entegre tasarımı, rekabet edebilirlik için yeni bir meydan okumayı temsil eder Son yıllarda işletmeler, tip hizmetleri düzeylerini iyileştirmek ve daha yüksek talep değişkenliği karşılamak için tedarik zincirlerini iyice yeniden yapılandırmıştır Gıda endüstrisinde, arz zincirinin tip hizmetleri seviyesi, ürünlerin kalitesi ve emniyetinden etkilenmekte ve sistem esnekliğinin gerekleri, üreticiler, lojistik sağlayıcılar, paketleyiciler ve son tüketiciler arasındaki köprüyü güçlendirmektedir Hem, insan davranışlarından kaynaklanan çevresel etkilere olan artan uyarı, sürdürülebilirliği uygulayıcılar ve araştırmacılar için bedensel bir amaç haline getirmektedir böylece, kalite, verimlilik ve sürdürülebilirlik, gıda ambalajlama sistemlerinin ve arz ağlarının entegre tasarımının belli başlı sürücüsü haline gelmiştir
Gıda miktar aşaması; tarım süreçlerini, çiğ gıda ürünlerinin konsolidasyonunu ve üretim tesislerine naklini kapsar Yiyecek işleme adımı, tekrar ürünlere yiyecek dönüşümü sürecini içerir Gıda paketleme ve gıda bölüştürme adımları arasında, gıda ürünlerinin korunmasına ve bunların nihai tüketiciye dağılımına (öteki bir deyişle depolama, elleçleme ve nakliye) ait kurulum ve bölüştürme faaliyetleri yer alır Ambalaj ve ürün zincirleri arasında yakın ilişki vardır Gıda ürünleri fiziki, kimyasal ve biyolojik korumanın yanı sıra besin ve ekspirasyon için bilgilendirici etiketler gerektirir Bu gerekliliklerin hepsi, yiyecek ürününü işleme ve imalatı ile tüketicilere değin satın almayı peşine düşüp takip etmesi gereken ambalajlama ile karşılanmaktadır Başka bir deyişle, ikincil zincir (paket zinciri) birinci miktar zinciri (mahsul zinciri) gıda miktar, gıda işleme, yiyecek ambalajlama ve nihai tüketicilere bölüştürme adımlarını içerir Ambalajlama adımında mahsul tüketimine dek birincil zinciri karşılar
Gıda mahsul ömrü tüketimi tükenirken, paket ömrü uygun şekilde ele alınması ve ele alınması için malzeme akışı üretmeye devam eder Gösterilen çerçeve, benimsenen ömrünü bitirme stratejilerine bağlı olarak paketin iki muhtemel kapatma döngüsü akışını vurgular Baştan kullanımdaki kapalı döngü akışı, paketleme sürecinde geri dönen her tarafta kullanılabilir paketlerin toplanmasını dikkate alır Geri dönüşümün yakın çevrim akışı, ambalaj birleştirme, geri mutasyon (veya kurtarma) işlemi ve geri dönüşümlü ikincil malzemelerin geri dönüşünü içerir Yayılma süreçleri, mahsul kalitesini korumak ve etkili taşıma işlemlerini muhtemel kılmak için yerinde ambalajlama sistemlerinin tasarımını ve tanımını içerir Paket nihai tüketiciler için katma değerli bir bileşen değildir ve performans düşümü, ürünün korunması, maliyeti ve israfı arasındaki zımparalanmalar çoğunlukla yapılmalıdır Diğer yönler, lojistik ağının konfigürasyonuna, tesislerin ve malzeme akışlarının stratejik konum tahsisi planlamasına, gönderilerin zamanlamasına ve filo yönlendirme yönetimine odaklanmaktadır
Son olarak; atık yönetimi, toplanması ve arıtılması ömrünün dolması ile paket zincirinin son aşamaları göre yakalanır Atık birleştirme ve kurtarma ağının planlanması, belirtilen mahsul atık haline çıkma evresindeki stratejilerinin ve yapılacak etkinliklerin (örneğin, bitmiş başvuru formu, geri mutasyon, depolama dolgusu) tanımlanmasını kapsar Ürünlerin ve paketlerin malzeme özelliklerinin seçimi ve demontaj prosedürleri, çoğunlukla bu ambalajlarının ömrünün dolma senaryolarını etkiler Ortaya meydana çıkan çevresel ve idareli değerlendirmeler, ideal olarak ekolojik tasarım, her iki zincir ağının ve malzeme akışlarının ve proseslerin planlanması ve yönetimi için fırsat yaratacaktır
Taze gıda ikincil ambalajı için en popüler malzemeler, ucuzluğu için mukavva ve neme dayanıklılığı ve mukavemetinden dolayı plastiktir Meyvesebze zincirinin tipik paketleme biçimleri tahta kutular, plastik kasalar ve karton kutulardır Karton paketleme, maliyetleri ve pazarlama fırsatlarını (örn promosyonları uygulamak için) kullanmaktadır Plastik kasalar, suya ve strese karşı direnci nedeniyle yaygın ve sıklıkla kullanılmaktadır ve en yaygın araç gereç Polipropilen Polimer (PP) ‘dir Son olarak, ahşap ambalajlar, düşük maliyetli ve doğal gücü için seçim edilir Ömrünü tamamlamış ürünlerde tam bir geri dönüştürülebilirliği garanti etmek için PP malzemeler kullanılmalıdır
Sürdürülebilir, geri dönüşüme yerinde olan ambalajlar kullanılması ile ürünler namına olumu tesir yapılıyor olmanın yanı sıra, çevre şartları açısından da oldukça önemli bir sonuç elde edilebilecektir Dolayısıyla, en iyi ve yerinde ambalaj çeşitleri araştırılmalı ve ast ki bu araştırmalar sonucunda en etkin şekilde kullanılmalıdır
Litaratür:
RiccardoAccorsiAlessandroCascini Economic and environmental assessment of reusable plastic containers: A food catering supply chain case study
 

Similar threads

Son yıllarda, gündeme getirilen en popüler ve en evrensel konulardan biri, gelecek nesillerin şu anki zevkle aynı yaşam standartlarını ve yaşam olanaklarını yaşamalarını sağlayacak sürdürülebilir kalkınma konusudur Hem kamu kuruluşları hem de özel firmalar, tedarik zincirleri boyunca gerçek veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Sözleşmeli ikram, bir şirket ya da kurum kadar bir sözleşmeye dayalı olarak profesyonel bir servisçiye yaptırılan yemek, gıda ve içeceklerin gerekli yerlere ulaştırılması ve bu hizmetin sağlanmasıdır Catering sistemleri olarak adlandırılan bu sistemde, gıda sektöründe önemli bir rolü yer alan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
300
Ambalaj çeşitleri nelerdir? Ambalaj Çeşitleri Ambalaj malzemesi olarak tahta. Ambalaj malzemesi olarak kâğıt-karton. Ambalaj malzemesi olarak cam. Ambalaj malzemesi olarak teneke. Ambalaj malzemesi olarak alüminyum. Ambalaj malzemesi olarak plastik. May 13, 2019 Ambalajın amacı nedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Gıda sektöründeki gelişmeler ile hayatımıza çabucak giriş yapan bir diğer ürün de oksijen emici küçük paketlerdir Birincil karşılaştığımızda ne olduğunu bilemesekte internetten araştırdığımızda bunun bir çeşitlilik koruma kalkanı olduğunu öğreniyoruz*Yiyecek sektöründeki gelişmeler ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
247
ASD'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Sarıbekir, geri dönüşümde hala yüzde 50’ler seviyesinde olunduğunu belirtti. Sarıbekir, "Ambalajlar çöp değil, tam tersine ekonomi yaratan malzemelerdir. Çevre sorunlarına karşı kamuoyunun dikkatini çekmek açısından 5 Haziran Dünya Çevre Günü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,496Konular
981,675Mesajlar
29,761Kullanıcılar
FFvenomSon üye
Üst Alt