Ana Yemeğin Bile Yeri Alacak Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (Biz sevmediğimiz için kullanmadık)
- Yeteri kadar kaşar rendesi
Ana Yemeğin Bile Yeri Alacak Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos tenceremize tereyağı ekleyip eritiyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz ve içerisine ekleyip soteliyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonda sütünü ekleyip yoğun bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen beşamele tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
- Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve halka halka dilimliyoruz (Güzelce pişmesi için çok kalın olmamalı) tercih ettiğiniz bir borcamı yağlıyoruz.
- Üzerine halka halka dilimlediğimiz patateslerin yarısını diziyoruz. Üzerine beşamel sosun da yarısını döküp güzelce yaydırıyoruz.
- Daha sonra kalan patatesleri ve beşamel sosu da aynı şekilde dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Patateslerimiz piştikten sonra fırından borcamı alıp üzerlerine kaşar rendesi serpiyoruz ve kaşarla eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz.
- Kaşarlar kızardıktan sonra servis tabağına alıp üzerlerine maydanoz serpebiliriz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????