Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşemel Soslu Tavuk Güveç

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşemel Soslu Tavuk Güveç

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
ana-yemekte-vazgecilmeziniz-olacak-besemel-soslu-tavuk-guvec.jpg

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşemel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 küçük kase haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığından biraz az salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Beşamel sosu için
  • 2 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağından biraz fazla süt
  • Tuz
Üzeri için
  • Kaşar peyniri

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşemel Soslu Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk etini küp küp doğrayalım.
  2. Bir tavaya yağı koyup eti kavuralım suyunu çekmeye yakın biberi ilave edip 1-2 dk kavuralım.
  3. Daha sonra salçayı ilave edip karıştıralım.
  4. 1-2 dk daha suyunu ve bezelyeyi baharatları ilave edip karıştırıp 1 kere kaynatıp altını kapatalım.
  5. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
  6. Çanaklara veya herhangi bi fırın kabına koyalım.
  7. Beşamel sosu için bir tavada yağı eritelim unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Daha sonra sütü ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  9. Kaynaya kadar karıştırıp kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  10. Çanaklara koyduğunuz yemeğin üstüne 1 kepçe kadar koyalım.
  11. Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 250 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşemel Soslu Tavuk Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt