Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anadolu Çorbası

Anadolu Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Anadolu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 5 su bardağı olağan su
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un (Silme)
Sosu için;
  • 1 adet kuru soğan büyük olmasın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

Anadolu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir tencereye yıkanmış bakliyatları koyun. Üzerine 5 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın yumuşayana kadar pişirilir. Pişince farklı kapta terbiyesi için yoğurt un ve yumurta koyup, pürüzsüz olana kadar uygunca çırpılır.
  3. Bakliyatlar yumuşadıysa terbiyesinin içine çorbanın suyundan ekleyip karıştırın terbiyeyi çorbaya dökün ondan sonra çabucak süratlice karıştırın çorbanın kesilmemesi değerli. Çorbayı kısık ateşte orta ara karıştırın.
  4. Sosu için; bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyup, eridikten sonra ince doğranmış soğanı koyup kavuralım.
  5. En son baharatları ekleyip kızdırın sosu çorbaya döküp 1-2 taşım kaynadıktan sonra damak tadınıza nazaran tuz ek edin, ocaktan alın. Tuzu en son eklerseniz kesilme olmaz. Afiyet olsun????
Anadolu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt