Anadolu Sentezli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı kısırlık bulgur
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı+5 su bardağı su
- Tuz, karabiber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı toz biber
Anadolu Sentezli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek bir tencereye alınıp az suda haşlanır.
- Kısırlık bulgur 1 çay bardağı ılık su içerisinde bekletilir. Şişmesi sağlanır.
- Bulgur suyunu biraz çekince içerisine yarım çay kaşığı tuz eklenir.
- Ardından un ilavesi yapılır ve kulak memesi kıvamında olana kadar un ilave edilebilir.
- Hazır olan hamur nohut büyüklüğünde yuvarlanıp un serptiğimiz tepsiye alınır.
- Toz tarhana 1 su bardağı ılık suda açılır.
- 5 su bardağı su içerisine salça eklenir ve karıştırılır.
- Soğan, sarımsak ince ince doğranır zeytinyağında kavrulur.
- Salçalı suya tarhana eklenir karıştırılır.
- Ardından haşlanmış mercimekler eklenir. Yaklaşık 10 dk pişirelim.
- Bulgur topları eklenir.
- Karıştırarak pişirmeye devam edilir.
- Tuz, karabiber eklenir.
- Pişince servis tabağına alınır.
- Üzerine zeytinyağıyla kavurduğumuz biber eklenir.Afiyet olsun.