Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anaflakside İlkyardım

Anaflakside İlkyardım

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Anaflakside İlkyardım

Anaflaksi ile ilgili tanımlar

Antijen: Vücuda dışarıdan giren ve antikor oluşmasına niçin olan tanıdık olmayan madde

Antikor: Antijenlere karşısında vücutta üretilen kan proteinleridir Hastalıklara karşısında geçici ve daimi bağışıklığı sağlarlar

Alerji: Vücudun bir takım maddelere aleyhinde duyarlılığıdır

Alerjik : Alerji ile ilgili, alerjik tepkime

Allergen ( alerjen ) : Alerjiye niçin olan faktör

Anaflaksi: Vücudun daha önce, bir defa ya da her zaman karşılaşmış olduğu alerjen ilk elden damara verildiğinde, vücutta yaygın olan mast hücreleri ile tepkimeye girer ve geniş bir alerjik tepki ortaya çıkar, buna anaflaksi denir Dolaşıma katılmak üzere salgılanan histamin, bütün vücutta vazodilatasyona ve kapiller geçirgenliğin bozulmasına dolayısıyla damarlardan plazma kaybına niçin olurHistaminin etkisini değil eden adrenalin(epinefrin) uygulanmadığı takdirde, kişiler genellikle dolaşım şoku sebebiyle kaybedilirler Hücrelerden aynı zamanda anaflaksinin yavaş etkin maddeleri de salgılanmaya başlar; bunlar bronşiyollerin düz kaslarında oluşturdukları spazm sebebiyle astım sözde ataklara ve bazen de boğularak ölüme yol açarlar *

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt