Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anal apse(makat apsesi) tanı ve tedavisi

Anal apse(makat apsesi) tanı ve tedavisi
0
160

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
Anal ortam, gerek kas yapıları ve gerekse hadleri açısından dikkatli olunması gereken bir kesimdir. Anal yerde kızarıklık, içinde likit izlenimi veren şişlik “Anal Apse”yi tanım eden olgulardır. Bu hastalık; acil cerrahi yaklaşım gerektiren proktolojik illetlerin başında gelmektedir. Aksi takdirde telafisi güçlükle olan durumlara yol açabilmekte ve üzücü sonuçlar doğurabilmektedir.

Hastalarımız bu illeti tanım ederken; “Yürüyüşlerimi ağrıdan ötürü ördek yürüyüşü formunda yapıyorum.”, “Anal ortamımda ileri aşamada hassasiyet, ağrı ve ateş hissediyorum.” ve “Otururken ve büyük tuvalet çıkarırken güçlük çekiyorum.” üzere sözler kullanmaktadır.

Illetin tedavisi katiyen antibiyotikler değildir. Zira antibiyotikler boşaltılmamış apsenin içine ulaşamamaktadır. Yaptığımız tedavi ile apse boşaltılıp temizlenmektedir. Akabinde münasip antibiyotik tedavisi, boşaltım süreci sonrası tedaviye eklenmektedir. Sonuçta hastalar, belirtilen şikâyetlerden kurtulmuş bir biçimde sağlıklı hayatlarına kaldıkları yandan devam edebilmektedir.

Similar threads

Anal Apse Nedir? Anal bölgede ve perinede mikrobik hadiseye bağlı olarak gelişen apsedir. Ağrılı ve hassas şişkinlik oluşturur. Ateş yapabilir. Anal Apse Belirtileri Anal bölgede kızarıklık, şişlik ve hassasiyet oluşturur. Bedende ateş gelişebilir. Halsizlik yapabilir, Ağrı nedeniyle hasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Makat Apsesi Nedir? Ana bölge tabiatı neden ile enfeksiyona en direçli vücud bölgelerinden biridir. Bu bölgede oluşabilecek enfeksyon ve abseler bir çok sistemik hastalığa ikincil olabilse de en sık nedeni bu bölgenin anatomik oluşumları kaynaklıdır. Kinikte yüzeyel ve dışarıdan gözle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Halk arasında “Makat Çatlağı” yahut “Makat Yırtığı” olarak isimlendirilir. Büyük abdestin geçişiyle makatta oluşan yırtıktır. Tuvaletimizi tutmak için var olan kasımızın, büyük tuvalet yapılırken yırtılması ve gibisi nedenlerle Anal Fissür oluşur. Hastalarımız bu illeti tanım ederken; “Çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Atnalı Fistül Nedir? Atnalı fistül anal apse-fistül hastalığının en komplike ve sıkıntılı durumlarından biridir. Hastalık çoklukla derin anal apseden köken alır ve anüsün her iki yanına yanlışsız uzanır. Anüsün her iki yanında fistül ağzı olur. Bu fistül ağızlarından kanlı-irinli akıntı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Anal Fissür (Makat Çatlağı) Tarifi Anal kanalda mukozanın sfinkter kaslarına kadar yırtılmasına anal fissür denir. Bir çatlağı andıran manzarası nedeniyle bu isim verilmiştir. Son derece ağrılıdır. Anal Fissür (Makat Çatlağı) Belirtileri Nelerdir? Tipik belirtisi dışkılama sırasında anal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,506Konular
983,075Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt