teknolojiuzmani
FD Üye
Analıkızlı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 600 gram köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su(kontrollü)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz (kontrollü)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı margarin
- 600 gram kıyma
- 600 gram kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı ceviz içi
- Tuz (kontrollü)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet limon suyu
- Yeterince sıcak su
- Tuz (kontrollü)
Analıkızlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymamız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim daha sonra yağını ve çok küçük küçük doğradığımız soğanlar ekliyelim. Robottada da çekebilirsiniz ama soğanın suyunu iyice sıkalım.
- Soğanları kavurduktan sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim daha sonra maydanozu baharatlarını en son cevizini ekliyelim ve kavurmaya son verip soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu hazırlıyalım bulguru sıcak suyla ısıtalım.
- Islanan bulgura 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip güzelce yoğuralım ve üzerine unu,tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
- En son kontrollü olarak suyunu yavaş,yavaş kıvamını tutturana kadar su ekliyelim hamur birbirini tutana kadar yoğuralım ve hamuru yarım saat dinlendirelim.
- Hamurdan anası dediğimiz büyük köfteleri yapmak için istediğiniz büyüklükte hamur açıp içini kıymayla doldurup kapatalım.
- Kıyma bittikten sonra kalan hamurdan küçük parçalar alıp küçük köfteler yapalım bunlar etsiz olacak ne kadar yapacağınızı siz ayarlayın.
- Daha sonra sosunu hazırlıyalım.Yağını salçasını kavurup suyunu ekleyip haşlanmış nohut,pulbiber,karabiber,kuru naneyi,limon suyunu ekleyip kaynatalım.
- Kaynayan suya önçe küçük köfteleri 5 dakika kaynatalım.
- Daha sonra büyük köfteleri atalım ve pişene kadar büyük köfteler suyun üzerine çıkana kadar kontrollü olarak pişirelim.Afiyet olsun.