Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Analıkızlı

Analıkızlı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
analikizli.jpg

Analıkızlı Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 600 gram köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su(kontrollü)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz (kontrollü)
İç malzeme için:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 600 gram kıyma
  • 600 gram kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Tuz (kontrollü)
Sosu için:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet limon suyu
  • Yeterince sıcak su
  • Tuz (kontrollü)

Analıkızlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymamız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim daha sonra yağını ve çok küçük küçük doğradığımız soğanlar ekliyelim. Robottada da çekebilirsiniz ama soğanın suyunu iyice sıkalım.
  2. Soğanları kavurduktan sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim daha sonra maydanozu baharatlarını en son cevizini ekliyelim ve kavurmaya son verip soğumaya bırakalım.
  3. Hamurumuzu hazırlıyalım bulguru sıcak suyla ısıtalım.
  4. Islanan bulgura 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip güzelce yoğuralım ve üzerine unu,tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
  5. En son kontrollü olarak suyunu yavaş,yavaş kıvamını tutturana kadar su ekliyelim hamur birbirini tutana kadar yoğuralım ve hamuru yarım saat dinlendirelim.
  6. Hamurdan anası dediğimiz büyük köfteleri yapmak için istediğiniz büyüklükte hamur açıp içini kıymayla doldurup kapatalım.
  7. Kıyma bittikten sonra kalan hamurdan küçük parçalar alıp küçük köfteler yapalım bunlar etsiz olacak ne kadar yapacağınızı siz ayarlayın.
  8. Daha sonra sosunu hazırlıyalım.Yağını salçasını kavurup suyunu ekleyip haşlanmış nohut,pulbiber,karabiber,kuru naneyi,limon suyunu ekleyip kaynatalım.
  9. Kaynayan suya önçe küçük köfteleri 5 dakika kaynatalım.
  10. Daha sonra büyük köfteleri atalım ve pişene kadar büyük köfteler suyun üzerine çıkana kadar kontrollü olarak pişirelim.Afiyet olsun.
Analıkızlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt