Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ananasın Faydaları Nelerdir

Ananasın Faydaları Nelerdir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ananasın Yararları nelerdir
Ananas Meyvesinin Faydaları




Ananas, az yer alan bir mineral olan manganezin bir kaynağıdır

Antioksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir

Dinç bir diyet meyvesidir

Ananas kilo verdirir Ananas insan vücudunun gereksinim duyduğu tüm vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise varlıklı suyunda saklıdır
Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir
Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir
Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir

Ananas C vitamini yönünden zengin bir besin olduğu için çokça tüketilmesi gerekmektedir

C vitamini bağışıklık sisteminin akıcı bir şekilde çalışmasında, kulak enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve griplerde de fazla etkilidir

C vitamini vücudun suda çözünebilen başlıca antioksidanıdır ve vücudun suyla doymuş olan tüm bölümlerini, hücrelere saldıran ve zarar veren serbest radikallerin saldırılarından korur

Lifli bir besin olduğu için kroner yürek hastalıkları riskini azaltır *Dolu yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için tekrar kroner kalp hastalığı riskini azaltır

Vücuttaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek kan basıncı riskini azaltır

Sindirim sistemine Asistan ve Doğal Iltihap Önleyicidir

Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde yalnızca sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de mucizevi bir biçimde azaltır


Bilhassa sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma ya da ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu görülmektedir

Bromelainin irin önleyici etkisini çoğaltmak için ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir Bu sayede ananasın içinde yer alan enzimlerin tamamının yalnızca sindirime muavin olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur

Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır

Özgür radikallerin, damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını artırdığı, solunum yollarının spazm geçirmesi olasılığını artırarak astım nöbetlerine yol açtığı, sütun hücrelerine hasar vererek sütun kanserine ortam hazırladığı, eklem ağrılarını artırdığı, osteoartrit ve romatizmal artrit rahatsızlıklarında sakatlanma riskini artırdığı ortaya çıkarılmıştır

Enerji Üretimi ve Antioksidan Müdafası için Manganez, Thiamin(B1 Vitamini) ve Riboflavin

Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür Manganeze ilave olarak ananas, yeniden enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir *
 
858,523Konular
981,278Mesajlar
31,133Kullanıcılar
iiiSon üye
Üst Alt