
Ananaslı Ödem Çayı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet ananasın kabuğu
- 1 dilim ananas
- Yarım limon
- Yarım yeşil elma
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 parmak kalınlığında taze zencefil
- 1 litre kaynamış su
Ananaslı Ödem Çayı Tanımı Yapılışı
- Bir tencerenin içerisine yıkanmış ananas kabukları, 1 dilim ananas, kabuğu ile birlikte doğranmış yarım limon, kabuklarıyla doğranmış yeşil elma, 1 adet çubuk tarçın ve kabuğu soyulup doğranmış taze zencefil koyulur.
- Kaynamış olan 1 litre su tencerenin içerisine dökülür ve tencerenin kapağı kapatılıp bir kenarda kaynamış su soğuyana kadar demlendirilir.
- Demlendikten sonra süzgeç yardımıyla süzülür. Bir şişeye doldurulup buzdolabına kaldırılır.
- Gün içerisinde muhakkak aralıklarla yemeklerden sonra büyük birer bardak halinde tüketilir.