
Ananaslı Zıt Yüz Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Ananas
- Kiraz şekerlemesi
Ananaslı Aykırı Yüz Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel karameli yapmakla başlayalım.
- Esmer şeker tencerede su üzere olana kadar bekleyelim.
- Sonra tereyağını ekleyip karıştıralım. Ben karameli su koymadan yapıyorum siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
- Sonra çabucak keki pişireceğimiz kalıba koyalım zira karamel anında katılaşıyor. benim yaptığım tencere, fırına girebildiği için sorun yaşamadım.
- Üzerine ananasları görselde dizdiğim üzere dizebilirsiniz.
- Artık keki hazırlayalım.Yumurtalarla şekeri mikserle çırpalım.
- Ayçiçeği yağı, yoğurt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Kalan ananasları küçük doğrayıp hamura ekleyelim. çok lezzetli oluyor.
- Hamuru kalıba aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkartıp 5 dakika oda ısısında beklettikten sonra servis tabağına aksi çevirin.
- Ananasların orta kısımlarına kiraz şekerlemeleri yerleştirip servis yapın. Görselde kiraz şekerlemesi bulamadığım için konservesini kullandım. Karamelin sertliği ananasla birleşince yumuşacık kalıyor.