Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ANASTASIA BEVERLY HILLS TÜRKİYE’DE

ANASTASIA BEVERLY HILLS TÜRKİYE’DE
0
160

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
61571a10-3a5e-4ab5-b613-8922d9068387-anastasia.jpg

Hollywood’un A-Liste’sini şöyle bir düşününce, kaşları bilhassa çok şık yahut 90’ların ince kaş trajedisinden mükemmel bir dönüş yapmayı başarmış kim varsa, onun müşterisi. Michelle Obama, Amal Clooney, Kim Kardashian, Kendall Jenner, Oprah, Naomi Campbell... Anastasia Soare’yi tam da bu sebepten keşfettiğimde 2000’li yılların başındaydık.

Jennifer Lopez’le birlikte sarı ve ince kaş felaketini şimdi atlatmış, yaralarımı sarmaya çabalıyordum. Üstelik o omuzlarını silkeleyip hiçbir şey olmamış üzere hayatına yay üzere kaşlarla devam ederken ben enkazı kaldırmakta zorlanmıştım.

İnternetin şimdi herkesin cebine düşmediği, herkesin herkesin hayatının içine basitçe girmediği bir periyottu. Okuduğum bir İngiliz celebrity mecmuasında iki üç satırla gözlerim parladı. “Jennifer Lopez’in kaşlarını emanet ettiği Anastasia”...

Anastasia... Demek ki en büyük kaş cürümlerini, hem kaş sarartmayı hem de ip üzere inceltmeyi düzeltebilen biri vardı.... O hengam onun ismini bir yana yazdım, bir gün yolum oraya düştüğünde randevulaşırız diye düşünerek... Lakin o bu geçen devranı dev bir kozmetik imparatorluğu yaratarak kıymetlendirdi. Şu anda Anastasia Beverly Hills markası, MAC’ten sonra instagram’da en çok takip edilen kozmetik markası. Doğal olarak randevu planı da suya düştü. Ta ki bu sabah Les Ottomans Otel’de Sephora Türkiye’nin davetlisi olarak bir araya gelişimize kadar. Sonrası son aşama sıcak, son radde samimi bir kaş meastrosu ve hiç yoktan dev bir imparatorluk kurmuş ilham verici bir işkadını ile sohbet...

77795903-0d0f-49dc-85be-eceaf0d6a4a3-01e633ab-6fe4-4a93-a8c9-0b6f3249407c

Deniz Ünaldı: Yıllarca Jennifer Lopez'in kaşlarının izini sürdüm ve ahir buluştuk...

Anastasia Soare: Jennifer’ın kaşlarını 1992’den beri yapıyorum inanır mısınız? İki akşam evvel kaşlarını yaptım, turneye çıkıyor.

D.Ü: O yahut gayrı bir müşteriniz sizin haricinizde kaşlarına dokunur mu?

A.S:  Yapmazlar. Yüzleriyle para kazanıyorlar ekseriyetle dokunmazlar.

D.Ü: Evet kaşını kendi alan ve biraz çokça inceltenlerin geri dönüşünün sırrı nedir? 

Ülkü olanı yavaş yavaş uzamalarına müsaade vermek. Anastasia Beverly Hills eserlerinden olan bu şeffaf şablonu kullanarak herkes kaşının ülkü formunu bulabilir. Kaşların uzamasına yahut en azından boşlukları doldurarak, uzayana kadar dolgun görünmesi için eserlerimiz var. Kaşımızın olması gerektiği formu bulmak için pudra yahut brow wiz kullanarak şablonun içini doldurabilirsiniz. Dışarıda kalan kaşları da temizlersiniz. Kaşları daima doldurarak uzamasını beklersiniz. Bazen birtakım kaşlar küser. Fakat bu teknikle düzmece görünmeyen bir kaş formu yaratabilirsiniz.

D.Ü: Microblading için tasavvurunuz nedir?

A.S: Microblading ve dövmenin dezavantajı renginin değişmesi. Bir de bazen deride ilerler. Mavi siyaha döner yahut pigment yok nispeten kızarır. Eser kullanmak hem daha kolay hem de denetim edebileceğiniz bir şey. Oburunun yaptığı dövmeyi denetim edemezsiniz. Bir de bu süreçleri yaptırdıktan sonra esasen eser kullanıyorsun o devir maksadı ne? Rengi değişince, kaşların alışılagelmiş görünsün diye üzerini kapatmak için bir eser tekrar çizmek için farklı bir eser daha kullanıyorsun. Bence daha çok iş çıkarıyor. Yani en yeterlisi yavaş yavaş bu şablonlar eşliğinde olması gereken modeli anlayıp çok az az temizlemek.

D.Ü: Kaş kalemi rengini nasıl seçmeliyiz?

A.S:  Şayet esmersen saçından bir ton açık almalısın. Şayet sarışınsan da saçından bir ton koyu... Kalemi uygularken de kaşın uçlarından içe akıllıca giderken gitgide daha az bastırarak ombre efekti vermelisiniz. Burnunuza yaklaştıkça daha hafif uygulamalısınız yoksa çok baskın görünür kaşlar.

D.Ü : Farklı kültürlerden bayanların kaşları size ilham veriyor mu?

A.S : Los Angeles’ta başlamamın en büyük avantajlarından biri orada her milletten insanın olmasıydı. En açığından en koyusuna kadar kaş var. Bu halde bütün ırkların, yüzlerin kaş formunu inceleme bahtım oldu. Kemik yapısı ve kaşın uzama biçimi şahsa kişisel en yanlışsız formu bulmakta çok büyük ehemmiyet taşır.

D.Ü : Müşterilerinizin de ortak noktası eksiksiz kaşlar lakin hiçbirininki bir başkasına benzemiyor.

A.S : Evet, hal tıpkı ancak kemik yapısı ve kaşlarının doğal nizamı tıpkı olmadığı için bambaşka görünüyor. “High Arch Stencil” şablonunu o kadar çok bayanda kullanabiliriz ve birebir şablon hepsinde bambaşka durur. 

D.Ü: Kaş denince birinci akla gelen sizsiniz. Bu muvaffakiyetinizin sırrı nedir?

A.S : 1997’de salonumu açtığımda Los Angeles’ta kaşla ilgili hiçbir eser ve servis yoktu. Eserleri bu sebeple çıkardım. İcat ettim velev. Birinci devirler fiyatsız yaptım kaş ağdasını zira beşerler bunun bir servis olması gerektiğini bile düşünmüyordu. Mesela Türkiye’de, İran’da Romanya’da o devranlar da kaş alınırdı, iple, ağdayla. Benim devletimde cilt bakımına gidenlerin evvel kaşı alınırdı. Fakat Amerika’da resmen kimse kaşlarına bir şey yaptırmıyordu. Hollywood’a gelirken kaşın değerli olacağını düşünmüştüm halbuki kimse kaşına dikkat etmiyordu.

D.Ü: Bu boşluğu tespit edince neler yaptınız?

A.S : Yeteneğim ve yıllarca sanat mektebinde okuduklarımı birleştirerek kaşta “Altın oran” tekniğini geliştirdim. Sanat mektebinde birebir çizilmiş yüze kaş ekleyerek birçok duyu ve tabir verilebileceğini öğretiyorlar. Bunu işe dönüştürürken ailemin dükkanındaki tecrübem işe yaradı. Validemin terzi dükkanı vardı ve müşterileriyle çok ilgi ve sevgiyle ilgilenirdi. Çok akıllı bir işkadınıydı ve onu izleyerek çok şey öğrendim.

D.Ü: Bir yandan VIP müşteriler, bir yandan kozmetik imparatorluğunuz... Bir gününüz nasıl geçiyor?

A.S : Sabah 07.00’de kalkıp birinci iş Instagram’ı ve e-mail’lerimi denetim ediyorum. 08.00’de personal trainer’ımla spor yapıyorum. Sonra umumiyetle konuttan işle ilgileniyorum. 11.00’de duş alıp giyinmeye başlıyorum. Bu hengam alıyor zira her gün itinayla giyiniyorum. Saç, makyaj ve ne giyeceğimi seçmem devir alıyor. Saat 13.00 üzere ofise gidiyorum. 19.00’a kadar işteyim. Öğlen yemeğini atladığım için akşam yemeğinde kesinlikle iş görüşmeleri için dışarıda oluyorum. Cumartesileri de kendime ayırıyorum.

D.Ü: Müşterilerinizle ne vakit ilgileniyorsunuz?

A.S: Hepimiz birbirimize yakın oturuyoruz. Ekseriyetle benim konutuma geliyorlar bu türlü daha kolay oluyor. Öğlenden evvel onları alıyorum. Dün Naomi Campbell bendeydi. Quincy Jones’a armağan vermesi gerekiyormuş, kaşlarını yaptık. Sonra Kendall Jenner geldi, Cannes’a gidiyormuş.

D.Ü: Ne sıklıkla alıyorsunuz müşterilerinizi?

A.S: İşlerinin yoğunluğuna nazaran değişir on günde bir de olduğu olur, ayda bir de.

D.Ü: Kavisli kaşınız meşhur... Şu anda kimlerin kaşları sizin elinizden çıkıyor?

A.S: Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Victoria Beckham, Oprah Winfrey, Eva Longoria, Amal Clooney.. O kadar çok müşterim var ki.. 

a924d79e-53e7-4c81-9f02-faeab24d4112-43e44b96-1292-4c4a-b174-46f9d8da4b7c

KENDALL JENNER - KIM KARDASHIAN- AMAL CLOONEY 

D.Ü: Amal Clooney’nin kaşları sahiden çok dikkat cazip.

A.S: Çok şık bir hatun. Hem kaşları, hem de saçları çok şık.

D.Ü: Eserleriniz içinden her makyaj çantasında olmalı dediğiniz hangisi?

A.S: Yaptığım bütün eserleri çok seviyorum fakat sanırım Brow Wiz herkeste olması gereken bir eser.