Andaloz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 avuç haşlanmış pirinç
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım bulyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yeterince su
- Küçük doğranmış maydanoz ( 3-4 kısım kadar )
Andaloz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük bir tencereye pirinç ve suyu koyup haşlayın.
- Çorba tenceresine un ,sıvı yağ ve salça koyup yeterlice kavurun.
- İçine bir bardak kadar soğuk su koyup salçayı açın.
- Daha sonra bulyon ve tuzunu atın .
- Haşlanan pirinçi de ek edin.
- En son olarak doğranmış maydanoz ve suyunu koyup düzgünce karıştırın, koyulursa ek olarak su ek edebilirsiniz .
- Tekrar gereğince pişince afiyetle yiyebilirsiniz ????.