Anında Biten Portakallı Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı + 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı şeker
- 1 portakalın suyu
- 3 yemek kaşığı irmik
Anında Biten Portakallı Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle çeşmeden akıttığınız iki bardak sıcak suyu bir kaba dökün. (diğer tanımlarda soğuk diyor ancak sıcak olunca şekerin erimesi daha kolay oluyor. )
- Suyun içine şekeri dökün şeker eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra hamuru için kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu şerbete sıkın ve şerbetiniz hazır ????.
- Hamur için bütün gereçleri karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin. (un kâfi gelmezse denetimli bir biçimde un ekleyebilirsiniz hamurun yumuşak olmasına dikkat edin. )
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alın yuvarlayın irmiğe bulayın tepsiye dizin. ( ben cevizden biraz daha büyük yaptım )
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp birinci sıcaklığı geçince şerbeti dökün.
- Tüm şerbeti döktükten sonra her bir tatlıyı alt üst yapın şerbeti güzelce çeksin.
- Tepsi ile üstünü kapatın en az 1 saat dinlenmeye bırakın ve sonra dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun ????