Anjelik Erikli Labne Muhallebili Kup Tarifi İçin Malzemeler
Sütlü kısmı için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 125 gram labne peyniri
- Yarım kilo anjelik erik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta ve 1 tatlı kaşığı nişasta
- 4 su bardağı su (anjelik erik haşlanırken )
Anjelik Erikli Labne Muhallebili Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütlü kısmı için vanilya ve labne hariç hepsini iyice mikser kabında çırpalım sonra tencereye alalım kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Sonra yine mikser kabına alalım biraz 10 dk soğusun peyniri ve vanilya katıp çırpıcı ile karıştıralım, kuplara pay edelim.
- Diğer tarafta anjelik eriği 4 bardak su ile 30 dk haşlayalım.
- Süzgüden geçirelim çekirdeği kabuğu süzgüde kalsın tencereye geçirdiğimiz anjelik eriğine bir su bardağı su katalım 3 su bardağı ölçerek tencereye alalım.
- Nişasatayı koyalım iyice çırpalım, şekeri ekleyelim kıvam alıncaya kadar pişirelim soğuyan sütlünün üzerine erikli muhallebiyi pay edelim.
- Üzerini arzuya göre süsleyelim afiyet olsun.