Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anjelik Erikli Labne Muhallebili Kup

Anjelik Erikli Labne Muhallebili Kup
0
23

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
anjelik-erikli-labne-muhallebili-kup.jpg

Anjelik Erikli Labne Muhallebili Kup Tarifi İçin Malzemeler


Sütlü kısmı için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 125 gram labne peyniri
Anjelik erikli kısmı için:
  • Yarım kilo anjelik erik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta ve 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı su (anjelik erik haşlanırken )

Anjelik Erikli Labne Muhallebili Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütlü kısmı için vanilya ve labne hariç hepsini iyice mikser kabında çırpalım sonra tencereye alalım kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  2. Sonra yine mikser kabına alalım biraz 10 dk soğusun peyniri ve vanilya katıp çırpıcı ile karıştıralım, kuplara pay edelim.
  3. Diğer tarafta anjelik eriği 4 bardak su ile 30 dk haşlayalım.
  4. Süzgüden geçirelim çekirdeği kabuğu süzgüde kalsın tencereye geçirdiğimiz anjelik eriğine bir su bardağı su katalım 3 su bardağı ölçerek tencereye alalım.
  5. Nişasatayı koyalım iyice çırpalım, şekeri ekleyelim kıvam alıncaya kadar pişirelim soğuyan sütlünün üzerine erikli muhallebiyi pay edelim.
  6. Üzerini arzuya göre süsleyelim afiyet olsun.
Anjelik Erikli Labne Muhallebili Kup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt