teknolojiuzmani
FD Üye
![ankara-tava-arpasehriye-pilavi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/17/ankara-tava-arpasehriye-pilavi.jpg)
Ankara Tava Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr yağsız dana kuşbaşı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz yeteri kadar
- Yarım çay bardağı yağ
Ankara Tava Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etimizi suyunu çekene kadar kavuralım.
- Etimiz kavrulurken bir başka tencerede şehriyemizi yarım çay bardağı sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Hafif pembeleşinceye soğan ve biberi ilave edin birlikte kavur altını kapat.
- Suyunu çeken etimizin üzerine tereyağı ilave edelim.
- Ardından salça ilave edin ve şehriye ile buluşturun karıştırın ve suyunu ilave edin altını kısın pişmeye bırakın altını kapatın dinlensin servis edin afiyet olsun.