Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ankara Tava (Tavuklu)

Ankara Tava (Tavuklu)
0
49

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
ankara-tava-tavuklu.jpg

Ankara Tava (Tavuklu) Tanımı İçin Gereçler


1 su bardağı 200ml
  • 7 adet baget tavuk (isteğe nazaran bir bütünde kullanılabilir)
Pilav için;
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 adet kapya (kırmızı) biber
  • 1-2 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • (isteğe nazaran; kabak, taze soğan, yeşil biber eklenebilir.)
Tavuğun üzerine sürülecek sos için;
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Köri
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Suyu için;
  • 4 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Ankara Tava (Tavuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yağı tavaya alıp küp küp doğranan soğanları kavuralım.
  2. Yumuşayan soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Yeniden küp halinde doğranmış domatesleri ekleyip, ezilen sarımsakları da ekleyelim.
  4. En son arpa şehriyeleri ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  5. Baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alalım.
  6. Fırın kabına (ben güveç kullandım) pilavı dökelim.
  7. Tavuk suyunu, olağan suyu, salça ve tuzu karıştırıp pilavın üzerine dökelim. ( su arpa şehriyelerin üzerini geçecek kadar olmalı, 1-2 parmak kadar. Fazla gelmemeli. ).
  8. Temizlediğimiz tavukları pilavın üzerine yerleştirelim. Hazırladığımız sosu fırça yardımıyla tavukların üzerine sürelim.
  9. Evvelden ısıtılmış 200 derecedeki fırına atalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun :).

Notlar:

Baharatları göz kararı koyabileceğiniz üzere bir çay kaşığı olarak düşünüp de koyabilirsiniz.

Tavukları fırın kabına dizerken üzerinin su almamasına dikkat edelim. Zira tavuklara sürdüğümüz sos kızarmasını sağlayacak. Sulanırsa istediğimiz kızarıklığı elde edemeyebiliriz.

Ankara Tava (Tavuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt