Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ankara Tava

Ankara Tava
0
152

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ankara-tava.jpg

Ankara Tava Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet baget
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 3-4 adet sarımsak
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, toz biber, karabiber
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 su bardağı su

Ankara Tava Tanımı Yapılışı

  1. Bir tavaya sıvı yağ ve tavuklar alınır, tuz serptikten sonra su ek edilir ve tavuğun her yeri kızarana kadar ağzı kapalı bir formda pişirilir.
  2. Farklı bir kapta sıvı yağ ve tereyağ eritilir. Arpa şehriye eklenir ve kavrulana kadar karıştırılır. Ocaktan alınır.
  3. Sıvıyağ koyulan kaba soğan, sivri biber, kapya biber ve sarımsak alınır ve sotelenir.
  4. Tuz, toz biber, karabiber ve salça ek edilerek karıştırılır.
  5. Domates rendesi ve suyu eklenir, ağzı kapalı bir halde pişirilir.
  6. Tepsiye dökülen kavrulmuş arpa şehriyenin üzerine pişirilen sos dökülür ve karıştırılır.
  7. Daha sonra tavuklar dizilir ve üzeri yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatılır. (alüminyum folyom olmadığı için yağlı kâğıdı ıslatıp kapattım. )
  8. 20-25 dakika evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????????.
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt