Ankara Tava Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet baget
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 3-4 adet sarımsak
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, toz biber, karabiber
- 2 adet domates rendesi
- 1 su bardağı su
Ankara Tava Tanımı Yapılışı
- Bir tavaya sıvı yağ ve tavuklar alınır, tuz serptikten sonra su ek edilir ve tavuğun her yeri kızarana kadar ağzı kapalı bir formda pişirilir.
- Farklı bir kapta sıvı yağ ve tereyağ eritilir. Arpa şehriye eklenir ve kavrulana kadar karıştırılır. Ocaktan alınır.
- Sıvıyağ koyulan kaba soğan, sivri biber, kapya biber ve sarımsak alınır ve sotelenir.
- Tuz, toz biber, karabiber ve salça ek edilerek karıştırılır.
- Domates rendesi ve suyu eklenir, ağzı kapalı bir halde pişirilir.
- Tepsiye dökülen kavrulmuş arpa şehriyenin üzerine pişirilen sos dökülür ve karıştırılır.
- Daha sonra tavuklar dizilir ve üzeri yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatılır. (alüminyum folyom olmadığı için yağlı kâğıdı ıslatıp kapattım. )
- 20-25 dakika evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.