bilgisayarci
FD Üye
Ankara Tava Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket arpa şehriye
- 6 adet tavuk baget
- 1 adet soğan
- 1 adet kapyabiber
- 2 adet yeşilbiber
- 2 adet domates
- 1 adet havuç
- Karabiber
- 1 yemek kaşık salça
- Tuz
- 4 bardak kadar tavuk suyu
Ankara Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar haşlanır, derileri alınır.
- Tencereye evvel soğan, biberler, havuç alınıp sotelenir.
- Salça ek edilir.
- Şehriye baharatlar domates ek edilir.
- 3- 4 bardak kadar tavuk suyu ek edilir .
- Hazırladığımız pilav bir taşım kaynadiığında üzerine başladığımız tavuklar dizilir ve fırına alınır yaklaşık 15 20 dk üstü kızarana kadar 200 derecede fırınlanır.
- Eklenilen su kâfi değilse biraz daha tavuk suyu eklene bilir tam kıvamını aldımı servise hazırdır yiyenlere şimdiden afiyet olsun .