Ankara Tava Tanımı İçin Malzemeler
- ️800 gram süt danası
- ️1 adet soğan
- ️2 diş sarımsak
- ️3 sivri yeşil biber
- ️1 adet domates
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kaşığı nane tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- ️800 ml kaynamış su
- ️1.5 bardak şehriye (1 bardak 220ml)
Ankara Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu çekmesine müsaade verin.
- Üzerine yağ dökün ve ince doğranmış soğanı,sarımsağı ve sivri biber ile soteleyin.
- Başka bir tavada şehriyeyi sıvı yağ ile kavurun.
- Şimdi domates salçasını etli tavaya ekleyin ve baharatlayın. 800 ml su ile deglaze edin.
- Kavrulmuş şehriyeyi ete ekleyin ve suyu eksilene kadar kaynatın.