Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ankara Tavası Tarifi Resimli

Ankara Tavası Tarifi Resimli
0
100

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Ankara Tavası Tarifi
Ankara Tavası nasıl yapılır

Malzemeler :
15 kg kol tarafından koyun eti
9 su bardağı su
1 orta boy soğan
45 su bardağı pirinc
4 diş sarmısak
10 adet tane karabiber
4 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

imagesankaratavasitarifiresimli5ad434696b241

hazırlanışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, suzun

Eti 8 eşit parcaya bolun Bir tencereye koyun, soyup ikiye bolduğunuz soğanları, soyulmuş butun sarmısakları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın Kaynamaya başladığında uzerinde oluşan kopukleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın Etin suyunu suzup ayrı bir kaba alın

Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın Sıcak et suyunu pirincin uzerine dokun Haşlanmış etleri pirincin uzerine yerleştirin

160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu cekip, etler kızarana kadar yaklaşık 4550 dakika pişirin Servis yapmadan once, etleri uzerinden alıp, pilavı karıştırın Pilavı servis tabağına koyun, etleri uzerine dizdikten sonra servis yapın
 
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt