Ankara Yolu Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kemikli dana eti yada kuşbaşı koyun eti
- 1 kg. patlıcan
- 5 adet domates
- 15 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Tuz, kekik ve pul biber
- Kızartmak için yağ
Ankara Adabı Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede düzgünce pişirelim.
- Sonra etlerimiz pişerken patlıcanlarımızı pijama metodu soyup tuzlu suda bekletelim.
- Öteki taraftan domatesleri rendeleyip sarımsakları da doğrayıp pişiriyoruz.
- Suda beklettiğimiz patlıcanları düzgünce kurulayın kızartıyoruz.
- Tencerenin en altına patlıcanları yerleştiriyoruz, üzerine etleri.
- Daha sonra da sosunu üzerine gezdirip kalan et suyunu da üzerine döküp 30 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz afiyet olsun afiyet olsun.