
Anne Keki Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 2.5 su bardağı sulu yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 portakal
- 1 paket vanilya
- 2 paket hamur kabartma tozu
- 4-4.5 su bardağı un
Anne Keki Tanımı Yapılışı
- Kek çırpma kabımı alıp yumurtaları ve şekeri 3- 4dk çırpıyorum.
- Sulu yoğurdumuda sıvı yağımıda ek edip karıştırıyorum portakal rendemi ve suyunuda ek ediyorum.
- 4 su bardağı unu koyup vanilya ve hamur kabartma tozumuda koyup çırpıyorum.
- Undan una fark edebilir denetimli biçimde kekin kıvamını ayarlayarak un koyup çırpıyorum.
- Yağladığım tepsiye kekimi döküyorum ve düzgün bir biçimde yayıyorum.
- Üzerine dövülmüş ceviz ve susam döküp tepsimi sallayıp yerleştiriyorum.
- 175 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 35 dakka fırının kapağını açmadan pişiriyorum.
- Fırından fırına fark olacaktır onu dikkate alarak pişmesine dikkat edin.
- Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Bu materyaller büyük aliminyum tepsi için siz ölçüyü kendi tepsinize nazaran ayarlayabilirsiniz. ????????.