bilgisayarci
FD Üye
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt yada yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt, sıvı yağ eklenir, ben süt yerine yoğurtta kullanıyorum sizin kararınız artık ne kullanırsanız.
- Tekrar karıştıralım, akabinde unumuzu ekleyelim kabartma tozu ve vanilyamızıda ekleyelim, tekrar karıştıralım lakin mikser ile değil sıpatula ile yapalım ki hoş kabarsın
- Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştıralım.
- 160 derecede fırında 40 dakika gözlemleyerek pişirelim kürdan ile son kontrolümüzüde yapalım kürdan kuru çıkıyorsa pişmiştir.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı