bilgisayarci
FD Üye
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt yada yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt, sıvı yağ eklenir, ben süt yerine yoğurtta kullanıyorum sizin kararınız artık ne kullanırsanız.
- Tekrar karıştıralım, akabinde unumuzu ekleyelim kabartma tozu ve vanilyamızıda ekleyelim, tekrar karıştıralım lakin mikser ile değil sıpatula ile yapalım ki hoş kabarsın

- Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştıralım.
- 160 derecede fırında 40 dakika gözlemleyerek pişirelim kürdan ile son kontrolümüzüde yapalım kürdan kuru çıkıyorsa pişmiştir.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.