
Anne Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg az yağlı dana kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Kıvamına nazaran robottan çekilmiş bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Sumak
- 1/4 (çeyrek) maydanoz
Anne Köftesi Tanımı Yapılışı
- Bütün gereçleri yoğurma kabına alın ve bütün materyalleri düzgünce yoğurun ( ekmek içini dikkatli ekleyin ).
- Mümkünse bir gece evvelden yoğurursanız içini daha çok çeker ben sabahtan yoğurup akşam kızarttım.
- Köfteden ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve elinizle hal verin.
- Kızgın yağda gerili önlü kızartın ve sıcak servis edin.