Anne Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- Çeyrek çay bardağı galeta unu yahut ekmek içi
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Çeyrek demet maydanoz
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Çay kaşığının ucuyla kimyon
- Çay kaşığının ucuyla köfte baharatı
- Tuz
Anne Köftesi Tanımı Yapılışı
- Bir kaba soğanı rendeleyelim.
- Üzerine kıymayı, baharatları, salçayı, ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, galeta ununu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip yeterlice pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
- Yarım saat buzdolabında dinlendirelim ( benim vaktim vardı 1 saat dinlendirdim).
- Harcımızdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle form verelim.
- Yapışmaz tavada kızartalım.
- Isınan sıvı yağa köftelerimizi atıp önlü gerili kızartalım.
- Patates kızartması ile servis edebilirsiniz.