
Anne Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 500-600 gram köftelik kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- Yarım yahut 1 çay bardağı galeta unu yahut bayat ekmek kırıntısı (Kıvamına nazaran eksiltebilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Kimyon
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
Anne Köftesi Tanımı Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
- Derin bir kaba kıyma, yumurta, soğan, sarımsak, galeta unu, salça, ince kıyılmış maydanoz, karbonat, tuz ve isteğe bağlı baharatları ekleyip yeterlice yoğuralım.
- Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Sonrasında istediğimiz formu verip kızartalım.
- Çok kısık ateşte olmasın kurur, çok harlı ateşte dışı pişer içi pişmez o yüzden orta dereceli ateşte pişirelim. Afiyet olsun.