
Anne Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kilo kıyma yarım kilosu yağlı olacak
- 1 adet soğan büyük uzunluk
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım su bardağı galeta unu yada bayat ekmek unu
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Anne Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Selamlar enfes bir anne köftesi tanımı sizlerle. Birinci olarak soğanı robottan geçirip suyunu sıkarak alıyoruz ve posasını kullanıyoruz.
- Maydanozları da robotta çekerek küçük olmasını sağlıyoruz iri olursa yanar köftede sonra galeta unu ve bütün baharatlarını karıştırma kabında güzelce yoğuruyoruz.
- Köfte hali vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.
- 190 derecelik fırında yaklaşık 15 ila 20 dakika denetimi pişiriyoruz her fırın ısısı farklı olduğu için değişebilir ve sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun ????