Anne Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 1/3 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2’şer tatlı kaşığı karabiber, kimyon isteğe bağlı kekik, köfte baharı
- 2 tatlı kaşığı karbonat
- 6-7 damla limon suyu
Anne Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları, kapya biberleri, maydanoz ve sarımsakları incecik doğradıktan sonra bir yoğurma kabına kıymayı alıp, üzerine tüm malzemeyi ekleyip (karbonatın üzerine etkinleştirmek için limon suyunu ek ederek)uzunca bir mühlet yoğuruyoruz.
- Yarım saat üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirdikten sonra keyfimize nazaran form verin (ister kızartmalık ister ızgaralık).
- Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepside aralıklı olarak dizip donduruyoruz.
- Tüm köfteler donunca buzdolabı poşetlerine hisse ederek deep frize o denli atıyoruz.
- İstediğiniz vakit çıkarıp kızartabilirsiniz.
Bilhassa anneanne ve babaanneler için büyük kurtarıcı. Umarım dener ve beğenirsiniz sevgiler!.