
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal (isteğe bağlı)
- 1 su bardağına yakın kuru üzüm
- Un
Anne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Kabımızın içine un ve üzüm hariç bütün materyallerimizi koyuyoruz. Bir yumurtanın sarısını ayırıyoruz.
- Yumuşak ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz.
- Hamurumuza en son üzümü de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarladığımız kurabiyelerimizi diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp toz şeker serpiyoruz.
- 170° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.