
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( 1 tane yumurta akı dışı için)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Limon yada portakal kabuğu
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Alabileceği kadar un
- Hindistan cevizi
- Yumurta akı
Anne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Bir kabın içine margarin ,yumurta, toz şeker ,vanilya, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi alıp karıştırılır.
- Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğrulur , istenilen biçim verilir.
- Evvel yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılır tepsiye dizilir.
- 160 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiye 5 dk dinlendikten sonra servis edilir.