
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram oda sıcaklığında teremyağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 6 su bardağı kadar un
- Yumurta sarısı
- Toz şeker
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle derin bir kapta ;tereyağ, şeker, yumurta, yoğurt, kabın içine konularak karıştırılır.
- Un, karbonat ve vanilya ek edilerek, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Unu kontrollü olarak ekleyin. Hamur sert olmamalıdır.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak, yuvarlanır.
- Daha sonra yumurta sarısı sürüp üzerlerine şeker serpiştirilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirilir.
- 180 derecede üzeri kızarana pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????.