Anne Pankeki Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- Çeyrek su bardağı şeker
- Çeyrek su bardağı dut pekmezi
- Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Tam buğday unu (göz kararı)
Anne Pankeki Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Başka gereçleri üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz uygunca karışınca çırpmayı bırakabiliriz (Kıvamı krep hamurundan biraz daha koyu olacak şöyle de ayarlayabiliriz kepçeyle tavaya döktüğümüz vakit hamur çok yayılmayacak)
- Krep tavamızı kızdırıp çok az sıvı yağ ekliyoruz hazırladığımız hamuru kepçe yardımıyla tavaya döküyoruz.
- Üzeri göz göz olunca pankekleri çevirmemiz gerekiyor yoksa yanar. Çevirip hamurun gerisini da tıpkı halde pişiriyoruz.
- Hamurumuz bitinceye kadar birebir sürece devam ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .