Anne Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü
- 100 gram tereyağ
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- Karabiber
Anne Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçleri güzelce yıkayınız. Pilav tavasına tereyağını koyup eritiniz.
- Yıkadığımız pirinçleri pilav tavasına ekleyip güzelce kavurunuz.Tavukları haşlayın.
- Üzerine haşladığımız tavuk suyunu (6 su bardağı) ekleyin. Pirinciniz su kaldırma oranına nazaran suyunuzu ayarlayınız.
- Suyumuzu ayarladıktan sonra tuz ve azcık karabiber ek edelim.
- Kaynadıktan sonra haşlanmış nohutu ek edip suyu çekilene kadar pişiriniz.