Anne Pizzası Tanımı İçin Gereçler
Hamur materyalleri;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ayçicekyağı
- 1 çay kaşığı tuz, 1 kaşık şeker
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
Büsbütün zevkinize nazaran hazırlayabilirsiniz lakin yeniden de ben süsleme materyallerini yazayım
- 1 kase dolusu doğranmış salam
- 1 kase dolusu doğranmış sosis
- 1 kase dolusu doğranmış mantar
- 1 kase dolusu doğranmış domates
- 1 kase dolusu doğranmış carliston biber
- 1kase dolusu mozarella peyniri
- 1 kaşık biber
- 1 kaşık domates salçası ve az yağ ile özeyip açtığımız hamurumuza sürüp üzerini süslüyoruz
Anne Pizzası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak hamuru yoğurup kabarması için üzerini kapatıp bekletelim.
- Hamurumuz mayalanırken süsleme materyallerini doğrayalım.
- Mayalanan hamurdan ister bizim üzere modül kesim pizzalar yapın isterseniz büyük bir tepsiye yayıp üzerini süsleyin zevki büsbütün size kalmış.
- Hamurumuzu tepsiye yayıp çatalla delikler açalım ki hamur olmasın, üzerine salça sosundan sürelim.
- İstediğimiz üzere süsleyip 170°c de evvelce ısıttığımız fırında alt üst eşit olacak biçimde denetimli olarak pişirelim.
- Servis tabaklarına alıp istenilen sos dökülerek te tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun .