Anne Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya yahut yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı üzerine
- 5.5-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- Çörek otu ve susam ya da haşhaş tohumu ekleyebilirsiniz.
Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle merhabalar bu soğuk kış gününde yumuşacık sıcacık anne poğaçalarının kokusunu arıyoruz. En nefis pofuduk klasik tanımımız artık yayında.
- Öncelikle su ve sütü ılık kıvama getirdikten sonra bir kaba alıp maya ile birleştirin.
- Daha sonra sıvı yağ şeker ve tuzu ekleyin. Unu denetimli bir biçimde ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.
- Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirip mayalayın.
- Ufak modüller alıp yağlı kağıt serdiğiniz yahut yağladığınız tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam ile süsleyip 180 derecelik fırında altlı üstlü yaklaşıp yarım saat 40 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun ????.
Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı