Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz tozşeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 küçük kase lor peyniri
- 1 tutam ince kıyım maydanoz
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sarı susam ve çörek otu
Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım.
- Diğer materyalleri de koyalım .
- Elimizle kenarlarından içeri toplayarak yoğuralım .
- Sonra mandalina büyüklüğünde modüller koparalım.
- Elimizle biraz yassıltalım .
- Sonra iç materyali karıştırıp bir iki yemek kaşığı koyalım kapatalım.
- Yuvarlağı ay biçimde kapatalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
- Susam ,çörekotu serpelim .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirelim afiyet olsun.