
Anne Sırrı: Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin;
- 3 adet yumurta
- 3 Türk kahve fincanı şeker
- 3 Türk kahve fincanı un
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 kutu krema ( 600 gram)
- 1 paket labne (300 gram)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket şekerli vanilin
- Şayet varsa 3 paket krema sertleştiricisi
- 2 adet muz
- Zevkinize nazaran çikolata, file badem, vs.
Anne Sırrı: Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle fırın 100 derecede altlı üstlü ayarda ısıtılır.
- Hamur için yumurta, şeker ve şekerli vanilin yaklaşık 3 dakika köpürene kadar yüksek periyotta mikser ile çırpılır.
- Un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve düşük ayarda çırpılır.
- Fırın tepsisine su serpilir ki pişirme kağıdı form alsın ve tepside kaymasın.
- Hamur fırın kağıdı üzerine çok ince olmamak kaydıyla yayılır. 175 derecede, fırının ortasından bir alt katta (ama en alt değil!) üstü hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 12- 15 dakika pişirilir. Pişerken gözlemlemeniz kıymetlidir. Hamur kuru olduğu takdirde kırılır.
- O esnada krema için tüm gereçler kıvama gelene dek çırpılır. Kremanın soğuk olması gerekmektedir, yoksa kıvama gelmez. Çırpılan krema buzdolabında soğutulur.
- Pişen hamurun üzerine soğuk su ile ıslatılmış mutfak havlusu örtülür.
- Fırın kağıdına yapışmış ve üzeri ıslak havlumuz ile örtülü olan hamur aykırı çevrilir ve fırın kağıdından dikkatlice ayrılır.
- Kuru ve kırılan köşeleri kesebilirsiniz bu etapta, yoksa rulo yaparken sert ve kuru kenarlar bizi pürüzler ve kekin yırtılmasına sebep olabilir.
- Islak havluya hamur rulo üzere sarılır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamur dikkatlice açılır ve ıslak havludan arındırılır. Soğuk olan kremanın yarısı üzerine sürülür.
- Soyulmuş muzlar, yatay biçimde kekin ortasından az aşağıdaki kısma dizilir. İsteğe nazaran fındık, file badem yahut çikolata da ekleyebilirsiniz.
- Hamur artık dikkatlice sıkı olmamak kaidesiyle sarılır ve pasta kalıbı yahut sunum yapmak istediğiniz rastgele bir tepsiye alınır.
- Geriye kalan krema ile pastanın dışı kaplanır. İsteğe nazaran süslenir ve soğuk servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun!.