Anne Usulü Ay Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı maya
- Aldığı kadar un
- 2 bardak çökelek
- 10 tutam maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- Yumurta sarısı
- Susam
Anne Usulü Ay Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlayalım. Çökelek, maydanozu karıştırıp pul biber ve tuz ekleyelim. Pul biber çok yakışıyor. İç harcımız hazır.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra sofrada rulo şeklinde açıp 4- 5 parçaya bölüyoruz.
- Bu parçalardan beze elde ediyoruz. Her bir bezeyi tek tek açıcaz.
- İlk bezemizi oklavayla yeterince açtıktan sonra bıçakla resimdeki gibi kare kare parçalar elde etmek için kesiyoruz.
- Daha sonra iç harcımızı her bir parçaya koyuyoruz.
- Hamurumuzun üç kısmından başlayıp sarıyoruz.
- Her parçaya aynı işlemi uyguluyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 200 derecede yarım saat pişiriyoruz. Bu tariften 2 tepsi çıktı. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Hepinize afiyet olsun