Anne Tarzı Çilek Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo çilek
- Yarım kilo toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağından iki parmak eksik su
- 2 adet nohut kadar limon tuzu
Anne Yordamı Çilek Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çilekleri yıkayalım, yeşil sap kısımlarını keselim.
- Derin bir tencereye alalım.
- Üzerine şekeri gezdirerek dökelim, suyu da gezdirerek dökelim .
- Bir gece bu biçimiyle bekletelim .
- Sonraki gün orta ateşte pişirmeye fokurdayınca tereyağı koyalım.
- Ocağın altını kısalım.
- Ortada biriken köpükleri kaşıkla alalım .
- Bu biçimde 45 dk pişirelim .
- Sonra limon tuzu ekleyip karıştıralım.5 dk pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım.
- Kıvamı denetim etmek için bir çay tabağına su koyalım.
- Çay kaşığı biraz damlatalım şayet dağılmıyorsa kıvam olmuştur .
- Reçel soğuduktan sonra da yoğunlaşıyor bu kıvamda hoş oluyor ,kontrol ederek 10 dk daha çok koyu istiyorsanız kaynatabilirsiniz .
- Reçel yanmasın rengi kahverengiye dönmesin.
- Reçel 10 dk soğuduktan sonra kavanozlara doldurabilirsiniz, yeni bir kapakla ağzını kapatalım, ölçüsü isterseniz arttırabilirsiniz.