Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- Tavuk but yada göğsü (100-150 gram kadar)
- 4 su bardağı kaynamış su (varsa yarısı tavuk suyu olabilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Nane
Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağı ve unu tencereye alalım.
- Unun kokusu çıkınca suyu ekleyelim, sürekli çırpalım ki topaklanmasın 5 dk sonra kaynamaya başlayınca didiklediğimiz tavuğu içine atalım.
- Kısık ateşde alalım. Kaynayınca arpa şehriyeleri ekleyelim.
- Çırpmaya devam edelim ki şehriyeler dibe çökmesin. Bu esnada tuzunu ayarlayalım.
- Yaklaşık 20 dk sonra ayrı tavada tereyağı ve naneyi kavuralım içine dökelim. 5 dk sonra ocaktan alalım.
- Limonla servis edelim.
Dipnot: Ben haşlanmış yada artan tavuklardan poşetleyip çorbalık buzluğa atarım sürekli, yoksa da önden haşlayıp suyuyla beraber kullanabilirsiniz.
Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı