Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası

Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası
0
28

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
anne-usulu-kis-ayi-tavuk-corbasi.jpg

Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • Tavuk but yada göğsü (100-150 gram kadar)
  • 4 su bardağı kaynamış su (varsa yarısı tavuk suyu olabilir)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıvıyağı ve unu tencereye alalım.
  2. Unun kokusu çıkınca suyu ekleyelim, sürekli çırpalım ki topaklanmasın 5 dk sonra kaynamaya başlayınca didiklediğimiz tavuğu içine atalım.
  3. Kısık ateşde alalım. Kaynayınca arpa şehriyeleri ekleyelim.
  4. Çırpmaya devam edelim ki şehriyeler dibe çökmesin. Bu esnada tuzunu ayarlayalım.
  5. Yaklaşık 20 dk sonra ayrı tavada tereyağı ve naneyi kavuralım içine dökelim. 5 dk sonra ocaktan alalım.
  6. Limonla servis edelim.
Afiyet olsun.

Dipnot: Ben haşlanmış yada artan tavuklardan poşetleyip çorbalık buzluğa atarım sürekli, yoksa da önden haşlayıp suyuyla beraber kullanabilirsiniz.

Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,467Konular
981,174Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt