Anne Yordamı Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı çörek otu ve sarı susam
Anne Tarzı Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Unu tepsiye koyalım ortasını havuz yapalım sıvı gereçleri ve tereyağı koyalım ortadan başlayarak yoğuralım kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın üç kısımları biraz sivriltelim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Yağla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika denetim ederek pişirelim afiyet olsun.