Anne Tarzı Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağına yakın su (azar azar dökerseniz zahmet olmuyor)
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı salça
- Salçayı kavurmak için sıvı yağ
- Bilhassa kekik, sarımsak
- Varsa fesleğen
- Salçayı sos kıvamıma getirecek kadar sıcak su
- Konutta ne varsa ne istek ederseniz ( sosis, soğan, biber, sucuk, peynir vb)
Anne Tarzı Pizza Tanımı Yapılışı
- Mayayı suyla 1-2 dk açın un ve tuzu kaba koyalım.
- Mayalı suyunuzu dökelim.
- Hamur ne yumuşak ne sert olsun, yoğurun suyunuzu ona nazaran ayarlayalım.
- Sosu hazır edene kadar hamurunuzu dinlendirelim.
- Sos gereçlerini sırayla yağı tavaya koyalım.
- Salçanızı kavurun, baharatlarınızı ekleyin sürülebilecek kıvamda bir sos elde edecek formda sıcak suyunuzu koyun, bir taşım kaynatalım.
- Pizza üstü gereçlerinizi hazırlayalım.
- Hamuru istediğiniz kalınlıkta ve biçimde açalım.
- Üstüne sosunu sürün materyallerinizi yerleştirelim.
- Fırınınızı alt üst açık formda 200 derecede 20 dk yağlı kağıt serili tepsinizde pişirelim.