Anneanne Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 yumurta 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Dilerseniz portakal limon kabuk rendesi
- İsterseniz içine kuru meyve koyabilirsiniz 1 çay bardağı kadar
- 4 buçuk su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- Toz şeker
Anneanne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumuşamış tereyağını şeker ile yeterlice karıştırıp içine yumurtaları kırın.
- Dikkat 1 yumurtanın beyazı ,diğer yumurtanın tamamı ve güzelce karıştırın.
- Öbür materyalleri de koyup yedirin.
- Unu 4 bardaktan sonra denetimli ekleyin ele yapışmayacak lakin yumuşak bir hamur olacak halde yoğurun.
- Yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlanıp üzerine yumurta sarısından sürüp, şeker serpin.
- 175 derece ısıda pişirin kolay gelsin afiyet olsun ❤❤.