Anneanne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
- 2 yumurta(beyazları hamuruna sarıları üzerine sürmek için)
- 1 büyük portakalın kabuğunun rendesi
- 1/2 (yarım) portakalın suyu
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- Yaklaşık 200 gr’lik 5-5,5su bardağı alıyor ama ununuzun yoğunluğuna göre değişebilir o yüzden unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyiniz lütfen.
Anneanne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı (ben yarısını margarin yarısını tereyağ koydum) ve şeker karıştırılır.
- Sonra un hariç diğer malzemeler eklenip iyice birbirine yedirilir.
- Kontrollü bir şekilde un eklenir.
- Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur yapılır.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
- Tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sürülüp toz şeker serpilir.
- 170 derecelik önceden ısınmış fırına verilir. Pembeleşince çıkarılır.