Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anneler Günü ile ilgili kompozisyon

Anneler Günü ile ilgili kompozisyon
0
295

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Anneler Günü konulu kompozisyon

Annemiz bizi dünyaya getiren yaşamı her tarafında da bizim en büyük destekçimiz olan bir bakıma hayatınızdaki mucizedir
Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar atasözünden de anlaşıldığı gibi hayatımıza girenmeydana çıkan yüzlerce insan vardır Lakin hangisi bizi annemiz gibi koruyup kollayıp aynı zamanda da sevgisini ve şefkatini gösterebilir? veya o insanın kendince tanımladığı sevgi kavramı anne sevgisinin ne değin yakınından geçebilir?
Annenin sevgisi ve bu anne sevgisini çocuğun hissedebilmesi pek önemlidir ve öyle özel bir duygudur oysa bu özel duyguyu da tek bir güne sığdırma çabası boştur bence Annemiz tüm hayatı baştan başa bizi zaten koşulsuz düşünmüştür Biz neden 365 gün içinden yalnızca bir günü annemize ayırmışız? Yalnızca bu gün yok de her gün annemize onu sevdiğimizi hissettirelim

Anneler Günü Kompozisyon 1

Anneler Günü

Hayat başıma papatyalarla işlenmiş bir taç taktı… Papatyaların her birinde sevgi var, emek var, şefkat ve süt kokusu var…
Anne, bu tacın adı Papatyalarla süslü, gülücüklerle birbirine tutunmuş, kollayan, koruyan en kıymetli define; anne…

Ben ilk doğduğumda kim bilir benim için neler hayal ettin? Önce pembe elbise mi giydirecektin, yoksa kırmızı mı? Kimler beni görmeye geldiğinde önce maşallah demelerini isteyecektin? Acaba verdiğin sütle doyacak mıydım, yoksa gönülsüzce de olsa ağlatacak mıydın beni?

Mutluydun Artık üç birey olmuştuk şu koca dünyada Benimle birlikte aile kavramı bitmiş oldu, neşe getirdim dünyana Gündüzlerin benimdi de, gecelerinden de rüyalarını çaldım Neydi artık senin için en önemlisi? Anne olmuştun artık En değerli, en yüce sıfat… Daha da olgundun artık Başına fena bir şey geldiğinde sadece kendini değil, yavrunu da düşünecektin bundan sonradan

Hayattım ben anne Hava, su, kaderin çizgisi, gözlerinin feriydim… Zamanı hiç durduramadık Bir yanlamasına, hadi büyü artık be yavrum derken, yüreğinin diğer yarısı defalarca çocuk kalayım istemedi mi? Kelimeleri daima yarım söylesem, her anne dediğimde dünyalar senin olsa, her zaman böyle günahsız kalsa, yaşam onu incitmese, demedin mi?

Çocukluğum sadece o rengi atmış fotoğraflarda kaldı bundan böyle Bakıp bakıp, aman ne de tatlıymış, dediğin, her hareketimi o minik karelere sığdırmaya çalıştığın fotoğraflarda kaldı çocukluğum… Büyüdüm ben anne
Vakit neye inat bu dek çabuk ilerliyor ama? Alıp veremediği ne bizimle? Hayatı görür gibiyim bundan böyle önümde Gözlerimi dört açmam gerekiyor, düşmemek, savrulmamak için Ara Sıra düşsem ne olur, diyorum; ben zaten en büyük güzelliği senden görmüşüm, hayat senin kollarında başlamış ya, başladığım yere geri dönerim, diyorum, kollarına, dizlerine…

Aklıma en kötüsü de gelmiyor yok Ya sen olmasan? O süre dünya mahvolmuş, ben olmamışım fazla mu? Sen yoksan anne; hayat ne olur, tebessüm etmek ne aramak, bilebilir miyim o zaman? Benim için acı olur hayatın diğer adı Çırpınırım, kalkamam ayağa, hissedemem güneşi, göremem yıldızları…

Annem… İyi ancak varsın zaman zaman dünyanın en kötüsü bile bildiri etsem seni, senden nefret edilen şey ediyorum diye bağırıp seni yaralasam da bazen, iyi oysa benim annemsin Arkadaşım, sırdaşım, iftihar kaynağım, hafıza hocam Bazen ne değin da hoşuna gidiyor yok mi; senin yapma dediğin bir şeyi yaptığım, ardından da pişman olup, sen haklı çıktığında sana mahcup mahcup baktığımda Dediklerin hep doğru çıkıyor anne Evet, sen her şeyin en iyisini bilirsin…

Hani hep diyorum ya sana, çocuğum olduğunda bunların hiç birini yapmayacağım, onun istediği her şeyi alacağım, istediği yere göndereceğim; diye Yalan anne Ben kardeşime bile karışırken, endişe ederken, kendi evladımı o kadar bırakabilir miyim rahatça Tümü bir inat yalnızca Nereden bileyim acilen ben? Anne değilim ama Düşünemem bir elma nasıl paylaştırılır dörde beşe Anne olunca ben de anlarım her hâlükarda

Bugün senin günün hayatımın anlamı, yaşam kaynağım, gün ışığım… Bugün bütün kanatsız meleklerin günü İyi oysa sen varsın, iyi oysa Ali ’nin Ayşe ’nin de anneleri var Ellerimi tutardın minicikken ya… İşte hemen o eller sana, seni anlatıyor Sevgiyi, hayatı anlatıyor bu satırları yazarken Sana teşekkür ediyor…
Başkası bir şey yerken ben hiç imrenerek bakmadım, en güzel oyuncakların tümü bende de vardı Yemeklerimi hiç soğuk yemedim, hastalanınca defalarca iyileşeceğimi bildim Yorulduğumu ayrım ettiğimde hiç korkmadım, sırtımı sana yasladım, nefes aldım, dinlendim

Seni seviyorum Bana bütün kattıkların, öğrettiklerin, kazandırdıkların için… Yaşattıkların ve yaşatacakların için ölümsüz teşekkür ederim Anne dedim ya ben sana; en kıymetli hazine olsun, o da başımın üstüne taç olsun!

Alıntıdır!

Anneler Günü Kompozisyon 2

Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü'dür Anneler Günü evrensel bir gündür Dünyada milyonlarca anne bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır

Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katlanan annelerden birini yılın annesi seçer Yılın annesinin kişiliğinde tüm annelere iyi dilekler sunulur

Amerika'nın Filedelfiya eyaletinde 9 Mayıs 1966 günü Jarvis isimli bir kızın annesi öldü Annesini çok seven Jarvis'in üzüntüsü aylarca sürdü Hayatla kimsesi kalmayan Jarvis ölüm olayına bir türlü alışamadı Yaşama küstü Canlılığını, yaşama sevincini yitirdi Yemedi, içmedi bir ara ölmeyi bile düşündü Jarvis'in bu durumunu yakından izleyen komşusu Jarvis'le arkadaş oldu Bir gün yaşlı komşu söyleşi esnasında Jarvis'e Irk doğar, yaşar, ölür Bu bir doğa kanunudurdedi Bu iki cümle, Jarvis'i fazla etkiledi Ölümün de doğmak, yaşamak gibi bir doğa olayı olduğunu düşündü Ama bu doğruyu bulmak Jarvis'in annesine olan sevgisini azaltmadı Aradan geçen vakit içinde ölüm sözcüğünün soğukluğu gitti Yerine anne sevgisinin sıcaklığı geldi Bundan Böyle Jarvis annesini gözyaşları ile değil severek anmaya başladı Acıları azaldı İçinde arı, duru bir sevgi oluştu

Aradan bir sene geçti Bu süre içinde Jarvis, hemencecik her gün annesinin mezarına çiçekler götürdü Jarvis'in annesinin vefat yıldönümünde tüm arkadaşları eve geldi O gün Jarvis arkadaşlarına :

— Geçen bir sene içinde çektiğim acılar bana şunu öğretti Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur Yılın bir gününü annelere ayıralım O günü annelerimizle ilgili anılarla dolduralım Bu Nedenle annelerimize olan sevgi borcumuzu ödeyelimdedi

Arkadaşları Jarvis'in önerisini fazla beğendiler Birlikte anında kentin Belediye Başkanına gittiler Başkan onları dinledi Öneriyi samimiyetle benimsedi sonradan bu teklif gazetelere, yazarlara anlatıldı Jarvis ve arkadaşlarının çalışmaları kısa sürede sonuç verdi Amerika Birleşmiş Devletleri Kongresi mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı

Anneler günü başta 1908 yılında kutlandı sonra tüm medeni ülkelerde kutlanmaya başlandı

Her sene mayıs ayının ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır Radyo ve televizyonda başlıca sevgisini konu eden konuşmalar yapılır Türk Kadınlar Birliği'nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir Okullarımızda keza Anneler Günü nedeniyle toplantılar düzenlenir Bu toplantılarda okunan şiirler, söylenen türküler, şarkılar, annelere hediye edilir Filimler gösterilir Sergiler düzenlenir

Anneler Gününde annemize bir demet kır çiçeği armağan ederek, bir güzel sözcükle yanağından öperek onu çok mutlu ederiz *